Niels Rauwcc
04.09.2019

ONDERNEMEN IS TOPSPORT

ondernemen_topsport

VERHALEN VAN SPRAAKMAKENDE ONDERNEMERS

Ondernemen en topsport, twee disciplines die mijlenver van elkaar verwijderd lijken. Als je beter kijkt zie je dat de overeenkomsten groter zijn dan de verschillen. Durf, doorzettingsvermogen en visie kenmerken topsporters én de meest succesvolle entrepreneurs.

En net zoals top­spor­ters hebben on­der­ne­mers mooie verhalen te vertellen. Ze zijn nooit zomaar daar gekomen waar ze zijn. Zijn vaak uit diepe dalen geklommen en hoge bergen beklommen. Auteur Rob Roelofs en fotograaf Chris Bonis hebben 36 verhalen van spraak­ma­ken­de Ne­der­land­se on­der­ne­mers gebundeld tot een pracht van een boek: Ondernemen is topsport. Niet geheel toevallig is een aantal van hen ook ex-topsporter.

SPRAAK­MA­KEN­DE VERHALEN

In het boek onder andere interviews met Kees de Jong (nlgroeit), Robert Eenhoorn (AZ), Harald Swinkels (NLE) en Pieter Zwart (Coolblue). En niet te vergeten onze eigen Maarten Re­ij­gers­berg.

Het boek is een initiatief van Marcel Broersma en Guido Mangert, oprichters van het Rot­ter­dam­se be­drijfs­ad­vies­bu­reau Peak Value, in sa­men­wer­king met de Erasmus Uni­ver­si­teit en het Ministerie van Eco­no­mi­sche Zaken. Niet voor niets schreef minister Henk Kamp (EZ) het voorwoord: “De Ne­der­land­se economie kan net zo min zonder on­der­ne­mers die verder willen groeien als de topsport kan zonder sporters die willen winnen.” 

Ondernemen is topsport is gratis voor rauwe op­dracht­ge­vers (zolang de voorraad strekt).

Meer blogs