60 Years 60 Days

Amref Flying Doctors

De uitdaging

Welke elementen uit 60 jaar gezondheidswerk in Afrika belicht je in een samenvattende campagne? Hoe vat je 60 jaar geschiedenis samen waarbij je ook nog medewerkers en donateurs wil bedanken, vragen wilt beantwoorden en hoogtepunten wilt vieren? Zo dus. Onder de noemer #60years60days keek Amref in 60 dagen terug op 60 jaar gezondheidswerk in Afrika. RauwCC bedacht het concept en verzorgde de uitvoering van deze campagne op Facebook, Twitter en YouTube. Ook werd er onder begeleiding van RauwCC een ‘wisselaccount’ opgezet op Instagram, waarbij elke week iemand anders het account beheerde.

De aanpak

Voor Amref stelde RauwCC de contentstrategie op waarmee 60 jaar geschiedenis werd samengevat. Binnen thema’s als ‘medewerkers vieren’, ‘milestones’ en ‘veelgestelde vragen’ belichtten we verschillende aspecten van het werk van Amref. Na het opstellen van een contentstrategie ging RauwCC aan de slag met maken, coördineren en plaatsen van de content. Veel van de content, die origineel voor de Nederlandse markt is gemaakt, is uiteindelijk ook internationaal ingezet. Op Instagram kregen (en krijgen!) volgers een kijkje achter de schermen van Amref. Elke week nam iemand anders het account over: van directeur tot fotograaf. Kijk mee!

Het resultaat

Met de campagnevideo bereikte we op de eerste dag al 6,1 duizend (potentiële) fans van Amref. Dankzij sterke organische post en advertising zijn er per post tot wel 7,1 duizend mensen bereikt. Ook zijn 300 nieuwe pagina-likes gegenereerd en heeft het nieuwe Instagramaccount inmiddels ruim 360 volgers.  De campagnevideo is op Facebook en YouTube in totaal ruim 1600 keer bekeken.

Ook zijn hoogtepunten die tijdens de campagne plaatsvonden gedeeld, zoals het bezoek van de Keniaanse Peter Nguura tijdens het symposium 'It takes a woman to change the world' en de uitreiking van het eindbedrag van de Africa Classic.

Nog velen jaren! 
De campagne is inmiddels ten einde en werd afgesloten met goed nieuws. Schrijfster Saskia Noort is de nieuwste ambassadeur van Amref Flying Doctors. Gefeliciteerd Amref en Saskia Noort! Wat een mooie start van nog tientallen jaren gezondheidswerk.