Hoe vind je een relevante vlogger voor jouw branche?

UITDAGING

Bouwend Nederland zocht een vlogger om toonaangevende projecten op een leuke manier aan de jeugd te laten zien. Maar hoe vind je dé perfecte vlogger? Die ook nog eens perfect bij jouw organisatie past? Precies. Door een vlogwedstrijd te organiseren.

AANPAK

Om aan vloggers te komen moest de wedstrijd eerst bekendheid krijgen bij het grote publiek. En daarvoor  was er meer nodig dan alleen de kanalen van Bouwend Nederland. Met de hulp van van influencerbureau Divimove schakelden we de winnaar van vorig jaar in: JohnQuote. Een bekende YouTuber onder de jeugd.  
Zijn bijdrage hielp om een organische boost te geven aan de campagne rond de vlogwedstrijd.
Met diverse toffe video’s deed JohnQuote de promotie voor de vlogwedstrijd. Deze video’s zetten wij in op de socialmediakanalen van Bouwend Nederland. Dit leidde tot een reeks aanmeldingen voor de wedstrijd, die in december zou beginnen. Aan de vloggers om zich tot de laatste drie te knokken, een spannende strijd dus.
De laatste drie vloggers  moesten een aantal opdrachten uitvoeren om hun vlogskills te bewijzen. Aan de hand van deze opdrachten koos een vakjury in februari de grote winnaar: Merna! Een enthousiaste vlogger die ook nog eens affiniteit met de bouwwereld heeft. Bouwend Nederland had een nieuw gezicht binnengesleept en Merna een ongelooflijk gave reeks aan vlogklussen.

RESULTAAT

Een groot bereik creëren was met deze campagne niet heel moeilijk. We bereikten met alle uitingen ruim 1,8 miljoen jongeren. De uitdaging zat hem in jongeren vinden die niet zomaar willen vloggen, maar juist over de bouw. Door de insteek van de campagne zorgden we ervoor dat er flink wat inzendingen waren van potentiële vloggers. De vlogs van de finalisten waren eveneens een goede aanvulling op het bredere doel, namelijk: jongeren bekend maken met de veelzijdigheid die de bouw te bieden heeft. En dat is zeker gelukt, aangezien we het organische bereik onder jongeren tussen de 18 en 24 flink zagen stijgen!

1800000
Bereik