AVR.
Onderscheidende video’s vertellen meer dan 1000 woorden

VACATUREVIDEO’S IN 360 GRADEN

 • Client

  AVR
 • What we did

  Video, Social Media
 • The Team

  Community & Copy, Premium Content & Design

Uitdaging

AVR zoekt nieuwe collega's Maar hoe verleid je potentiele werknemers om bij en afvalverwerker te gaan werken? En dan ook nog eens met de concurrentie van alle andere technische vacatures in de regio. Hoe kan AVR zich hiervan onderscheiden? 
Een uitdagende opdracht, daar konden wij wel wat mee!

Hoe kunnen wij ons onderscheiden als werkgever?

Deliverables

 • 360-gradenvideo's
 • Copy
 • Content
 • Socialmedia-activatie

Voormalig werknemer AVR:

Leuk om de oud-collega’s weer terug te zien.

Oplossing

Eerst on­der­zoch­ten we waarom huidige werknemers bij AVR zijn gaan werken. Wat maakt dat zij met een technische opleiding juist deze werkgever kozen? Waarom willen zij bij een bedrijf als AVR werken? Wat blijkt? De fabriek, in­stal­la­ties en tech­no­lo­gie waar ze dagelijks mee te maken krijgen zijn de be­lang­rijk­ste redenen. Su­per­in­te­res­sant om mee aan de slag te gaan, want laat dat nu net zijn wat ons ook zo boeit aan AVR.

Met deze info gingen we een brainstorm in. Alle ideeën rond de vraag ‘Hoe laten we potentiële werknemers zien welke techniek we in huis hebben?’ gooiden we op tafel, en dachten en overlegden net zolang tot het beste idee er tussen zat. Want ja, wat is nu vetter dan 360-gra­den­vi­deo’s die de hele fabriek laten zien? Met als hoofd­per­so­nen de toe­kom­sti­ge collega’s van de potentiële me­de­wer­kers. Die letterlijk laten zien waar deze me­de­wer­kers terecht komen. We doken de fabriek in Rozenburg in en na een dag filmen hadden we een genoeg content. Twee 360-gra­den­vi­deo’s voor Facebook en vier 180-gra­den­vi­deo’s voor LinkedIn en Twitter.

Een uitdagende opdracht. Daar konden wij wel wat mee!

Twee 360-gra­den­vi­deo’s voor Facebook en vier 180-gra­den­vi­deo’s voor LinkedIn en Twitter.

Resultaat

De video’s stonden klaar. Nu de doelgroep nog zien te bereiken. Om wa­ter­dich­te ad­ver­ten­ties op te zetten schakelden we DMENZO in. Een full­ser­vi­ce­a­g­en­cy voor digitale media. De resultaten waren positief. De twee 360-gradenvideo’s bereikten res­pec­tie­ve­lijk 50.000 en 60.000 mensen. Veel me­de­wer­kers herkennen hun collega’s en reageren vervolgens. Zo zijn zij de am­bas­sa­deurs van AVR, precies wat we wilden. 

Een greep uit de reacties:
‘Leuk om de oud-collega’s weer terug te zien.’
‘Cool, Henk!! Succes met het werven van een nieuwe collega!’
‘Henk de Moviestar.’
‘Henk, fan­tas­tisch en uiteraard de andere mannen ook succes met werven!’ 

Ook iets voor jou? Kom eens een bakkie doen!