Compartijn.
Over privacy in een video waar iedereen blij van wordt

ZO GAAN VIDEO EN DE AVG PRIMA SAMEN

 • Client

  Compartijn
 • What we did

  Video-productie, Copy
 • The Team

  Premium Content & Design, Community & Copy

Uitdaging

Dat de AVG-wetgeving het bijna elk bedrijf moeilijker ging maken, dat wisten we al. Maar hoe zit het met video? Iedereen die herkenbaar in beeld komt moet toe­stem­ming geven voordat zo’n video online mag.
Alleen, hoe je dat in een ver­zor­gings­te­huis? Waarin bewoners stuk voor stuk een zor­gin­di­ca­tie hebben en soms niet meer zelf toe­stem­ming kunnen geven? Toch wilde Compartijn graag een serie video’s hebben, om goed te laten zien waar ze voor staan en hoe ze te werk gaan. Zowel voor potentiële bewoners als toe­kom­sti­ge collega's.

Hoe zorg je ervoor dat je als kijker duidelijk de sfeer in het huis van Compartijn meekrijgt, zonder bewoners herkenbaar in beeld te hebben? Eén optie is om alle familie van de bewoners te contacten en kijken of zij toe­stem­ming willen geven om zo alles af te dekken. Maar wat als de bewoner overlijdt? Het kan zijn dat de familie het niet fijn vindt om steeds die film langs te zien komen als een wer­vings­in­stru­ment. Dat hebben we dus niet gedaan. 

Hoe gaan we de AVG-wet combineren met video?
[]

Deliverables

 • Videoserie 
 • Copy

Compartijn:

Gelukkig mag je de hoofd­per­soon en zijn of haar collega’s wel herkenbaar in beeld brengen, als je het maar netjes aan ze hebt gevraagd.

Oplossing

Video is kostbare content en je wilt die het liefst zo lang mogelijk kunnen gebruiken. Een veel sym­pa­thie­ke­re optie is het gebruik van goede gear en slimme compositie. Door licht­ster­ke lenzen te gebruiken hebben we een lage scherp­te­diep­te, waardoor ach­ter­gron­den snel wazig worden en mensen of objecten die zich daar bevinden dus on­her­ken­baar zijn.

Daarnaast kan je door slim gebruik te maken van objecten in de ruimte een vol en druk gevoel neerzetten, zonder bewoners herkenbaar in beeld te hebben. Gelukkig mag je de hoofd­per­soon en zijn of haar collega’s wel herkenbaar in beeld krijgen, als je het maar netjes aan ze hebt gevraagd.

Wat een mooie reacies van iedereen!

"Voor potentiële werknemers én toe­kom­sti­ge bewoners geeft dit een goed beeld van waar Compartijn voor staat."

Resultaat

Wat levert dat allemaal op? Per­soon­lij­ke verhalen in een intieme setting, vastgelegd op een moderne manier. Zo geef je zowel voor potentiële werknemers als toe­kom­sti­ge bewoners een goed beeld van waar Compartijn voor staat. Verhalen waar zowel collega’s als familie van bewoners achter staan - als we de reacties mogen geloven:

Ineke: ‘Mooi gezegd, Helen!’
Hans: ‘Mooi interview, collega.'
Jeroen: ‘Trots op om hier te werken.’
Franca: ‘Het ziet er schit­te­rend uit. Toplocatie.'
Tatiana: ‘Lekker culinair eten op mijn oude dag. Zo wil ik graag oud worden. Ziet er lekker uit!’

Ook iets voor jou? Kom eens een bakkie doen!