What's new on Social Media

Februari 2017

Ook deze maand gebeurde er weer van alles op onze socials. De meest opvallende veranderingen kwamen van Facebook en LinkedIn. Of wij het ook verbeteringen vonden? Dat lees je hieronder.

Beveilig je Facebook IRL

Vertrouw jij alleen een wachtwoord als beveiliging voor je Facebookaccount? Er is nu een fysieke methode voor extra veiligheid: een usb-sleutel.

Log je in op Facebook op een andere locatie of browser, dan kan je via de usb-sleutel bevestigen dat je bent wie je zegt te zijn. Deze nieuwe beveiligingsmogelijkheid moet voorkomen dat hackers je account in kunnen.

Via instellingen → beveiliging → aanmeldgoedkeuringen stel je zo’n beveiligingssleutel in. Daarna kun je inloggen door een usb-sleutel in je computer te steken. Het werkt nu helaas nog niet op alle internetbrowsers en apparaten. Alleen met de meest recente versies van Google Chrome en Opera.

Een verbetering? Het is zo'n beetje de veiligste manier van tweestapsverificatie. Omdat het hardware is, maak je het hackers moeilijk. Ja, dus!

Deze sleutels koop je onder andere bij Yubico

LinkedIn wijzigt desktopdesign én zoekfuncties

Is het je al opgevallen? LinkedIn heeft een nieuw design! Strak, overzichtelijk en kleurrijk. Wij vinden het een mooie verandering.

Het nieuwe desktopdesign is grotendeels gelijk getrokken met die van de app. Je foto staat nu centraal boven je profiel als ronde foto. De headline is niet meer afgekort, maar in zijn geheel zichtbaar. Daaronder je laatste opleidingen, omgeving en connecties.

Het nieuwe design maakt het makkelijker om te delen, deel te nemen aan gesprekken en nieuwe onderwerpen te ontdekken. Een aantal wijzigingen die ons direct opvielen:

  • aangepaste navigatiebalk;
  • nieuwe, realtime berichteninterface die overal op LinkedIn toegankelijk is;
  • rijkere nieuwsstroom;
  • meer inzicht in wie je content bekijkt;
  • betere suggesties om je profiel meer te laten opvallen.

Wat vind jij van het nieuwe design? Check het